PREMIÄRVISNINGEN AV "POJKEN SOM VILLE TILL AMERIKA - FILMEN OM UNO EKBLOM"

dagen tre.00_57_22_23.Still006.jpg

Uno Ekblom slog ett världsrekord när han 1939 med en snipa med en encylindrig kultändarmotor korsade Atlanten. Ingen sådan båt hade tidigare gjort den bedriften. Unos båt med besättningen Åström, Linderoth och Åkerberg (som sedan hoppade av) möttes med stora publikskaror på färden. Resan är fylld med upptåg och intressanta vändningar.

Tillsammans med Unos egenskrivna bok utgör intervjuer, pressmaterial och arkivfilmer underlag till filmen ”Pojken som ville till Amerika”. De fiktiva inslagen är inspelade på Åland under sommaren 2017.

FILMVISNING

Filmen premiärvisas lördagen den 7 april kl. 19:00 på Bio Savoy i Mariehamn. Den lite över en timmes långa filmen visas efter en presentation av regissören Per-Ove Högnäs. Biljetter köps på plats en timme före visning - först i kvarn.

Inträdet är kostnadsfritt för de som medverkat i filmproduktionen, inklusive statister. Kom på plats och hämta din biljett senast kl. 18:30 för att säkra din VIP-plats i salongen. Kommer du senare får du köa med övriga. 

Filmen visas också på måndagen och onsdagen därefter, tidpunkt bekräftas senare.

TACK TILL

Pojken som ville till Amerika är en produktion av Pelago film i samarbete med YLE 5. Den finansieras till största del av Ålands landskapsregering, Svenska kulturfonden och Konstsamfundet. De största företagssponsorerna är Rederiaktiebolaget Eckerö, Ålandsbanken och Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag.